Jitka Volná z České podnikatelské pojišťovny: Život je jako bonboniéra, proto je důležitá prevence

 Jitka Volná z České podnikatelské pojišťovny: Život je jako bonboniéra, proto je důležitá prevence

Jitka Volná

Život je mnohdy nevyzpytatelný a současná turbulentní doba nás nutí přemýšlet o tom, jak se pojistit proti nevítaným změnám. O selfcare, prevenci a o možnostech životního pojištění hovořila v rozhovoru pro konferenci Pro zdraví ženy Jitka Volná manažerka odboru vývoje životného pojištění a zástupkyně ředitele Úseku tvorby produktů České podnikatelské pojišťovny.

Lidé si i díky kovidu i díky válce uvědomují, že tak, jak život znali, se může den ze dne změnit. Život je jako bonboniéra, nikdy nevíte, co ochutnáte. Proto je důležité být připravený,“ otevírá téma Jitka na první dotaz moderátorky Jany Vítové.

Když si uzavíráte pojištění, bylo by fajn, aby vám padlo na míru, abyste si neuzavírala pojistní smlouvu jako všichni ostatní, třeba jako sousedka,“ zdůrazňuje Jitka Volná jedno ze základních pravidel pojišťovnictví, na které při rozhodování o konkrétním pojištění lidé často zapomínají.

Podstatnou součástí péče o sebe a zdravého životního stylu je kromě vhodné pojistky také prevence, díky které lze předejít nákladnému řešení případných potíží.

Když se podívám na statistiky, za jaké onemocnění nejvíce plníme ze závažných onemocnění, tak jsou to právě rakoviny. A u těch zejména platí, že když se na ně přijde včas, tak ta léčba je daleko snazší a ta pravděpodobnost na vyléčení je daleko větší,“ dodává Jitka Volná.

Celý rozhovor můžete zhlédnout zde.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *