K čemu vlastně potřebujeme kolagen?

 K čemu vlastně potřebujeme kolagen?

Zdroj: Canva

Mořský kolagen Beauty Plus + kyselina hyaluronová 90 tbl

K čemu vlastně potřebujeme kolagen?

Kolagen zastupuje pozici základního stavebního prvku v našem těle. Jedná se o nerozpustnou bílkovinu, která tvoří 25-30% proteinů všech savců. Funguje jako pojivo buňek po celém našem těle a to nejen v kostech, šlachách a kloubech, ale také v pokožce, cévách, rohovce oka a zubech. Takže ano dámy, chcete-li krásné zuby, regály s  Kolagenem vezměte útokem.

Zdroj fotografie: Arch. MOVit Energy

Proč ho tedy ale musíme tělu dodávat, když se v něm přirozeně vyskytuje samo?

Podle nejrůznějších studí klesá množství kolagenu v našem těle již od 25.roku věku. Tento fakt se nečte vůbec hezky, ale řekněme to tak, že tělo má dostatek kolagenu přibližně do dvaceti let. A protože je kolagen důležitý zejména pro elasticitu pokožky, je vhodné jej užívat v podobě doplňků stravy jako pomocníka v boji proti projevům stárnutí způsobenými úbytkem kolagenu. Ten je velmi znatelný nejvíce po přelomu čtyřicítky, kde již dochází k úbytku až 1 % ročně. Do 70 let našeho věku tak obvykle ztratíme až 30 % kolagenu. A jako nejvhodnější pro lidské tělo se ukazuje právě mořský kolagen, známý i pod názvem rybí kolagen.

Proč hydrolyzovaný kolagen? Je v tom snad nějaký rozdíl?

Rozdíl mezi nehydrolyzovaným a hydrolyzovaným kolagenem je obrovský. Jednak v makromolekulární struktuře, ale také v tom, jak ho náš organismus je schopný využít. No a jelikož proces hydrolýzy probíhá velmi šetrně, je výsledný produkt velmi čistý a lidově řečeno ‘‘živý‘‘.

A vy tedy máte mořský kolagen?

Zdroj fotografie: Arch. MOVit Energy

Ano. Mořský kolagen MOVit Energy, obsahuje 100% přírodní mořský kolagen typu I. Peptan® F 2000 LD v hydrolyzované formě, která umožňuje tělu rychlejší vstřebatelnost, až 1,5krát efektivnější a to přeci chceme, že? Navíc se zde vyhneme problémům, se kterými se setkáváme u levnějšího hovězího kolagenu. U něj se totiž až u 3 % lidí objevují různé alergické reakce.

Za hydrataci a pružnost naší kůže vděčíme Kyselině Hyaluronové. O normální stav vlasů a pokožky se postará biotin. O redukci vrásek se postará Křemík. Normální stav vlasů, nehtů a ochranu buněk před oxidačním stresem zajistí Selen. Velmi podstatná složka, která je součástí buněk kůže. Čím jsme starší, tím jeho produkce klesá a se stárnutím kůže je spojená nejen všem známá tvorba vrásek, ale také schopnost ochrany před zářením. Ano, je to Koenzym Q10.No a o správnou funkci energetického metabolismu se postará Kyselina Pantothenová. 

3000mg kolagenu v jedné denní dávce!

Denně doporučujeme užívat 2-3 tablety. Touto dávkou do těla přijmete 2000-3000mg kolagenu. 

Nakupte na Pilulka.cz ještě dnes. Není čas ztrácet čas.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *